Testul de aptitudini pentru admiterea elevilor în anul școlar 2021-2022

Secția Muzică Instrumentală

Școala Gimnazială de Arte Nr.3 organizează în perioada iunie 2021 testul de aptitudini pentru admiterea în anul școlar 2021-2022 la Secția Muzică Instrumentală, instrumentele: pian, vioară, violă, violoncel, chitară, harpă, percuție, oboi, flaut, clarinet, fagot, trompetă.
Testul se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial în anul școlar 2021-2022 și constă în evaluarea aptitudinilor muzicale în cadrul următoarelor probe:

 1. auz
 2. memorie
 3. ritm
 4. reproducerea unei piese vocale cu versuri la alegerea candidatului.
  În vederea susținerii testului, școala va organiza grupe de pregătire a elevilor, profesori coordonatori: Grigore Miron tel. 0726256596, Bianca Oprea tel. 0734619527.
  Admiterea la pian se face de la clasa a I-a. Elevii din clasele a II-a sau mai mari care vor să se înscrie la pian vor susține probă de diferență ce constă în interpretarea a două piese la nivelul clasei. Elevii de clasa a III-a sau mai mari care vor să se înscrie la vioară vor susține probă de diferență ce constă în interpretarea a două piese la nivelul clasei.
  Elevii care cântă deja la un instrument pot interpreta una sau două piese instrumentale în cadrul testului de aptitudini.
  Transferul de la alte unități școlare se face cu suținerea unui recital de 2 piese la nivelul clasei.
  Comisia de examen este formată din cadre didactice ale școlii.

Acte necesare:

 1. Fișa de înscriere (formularul se poate descarca de AICI sau ridica de la secretariatul școlii);
 2. Copie a certificatului de naștere al elevului/elevei;
 3. Declarație pe propria răspundere (model de declarație se poate descarca de AICI sau ridica de la secretariatul școlii);

Calendar:
• 02-14 iunie 2021 înscrierea candidaților online: depunerea documentelor scanate pe adresa de email: admitere@arte3.ro sau, în cazuri excepționale, depunerea documentelor la secretariatul școlii
• 15 iunie afișarea ordinii intrării pe website și la avizierul exterior
• 17-18 iunie desfășurarea probelor
• 23 iunie afișarea rezultatelor pe website-ul școlii și la avizierul exterior

Probele sunt practice, nu se admit contestații!

http://www.arte3.ro
http://www.scoalademuzica3.ro